e-u

Νηπιαγωγείο

ΙΔΡΥΣΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ 

 

Το Νηπιαγωγείο Ουρσουλινών ιδρύθηκε το σχολικό έτος 1998-1999. Υπάρχουν τμήματα προνηπίου και νηπίου. Λειτουργεί από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή, από τις 7.30 ως τις 14.00.

 

 

Η ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗΣ

Το Nηπιαγωγείο είναι η πρώτη «επίσημη» γνωριμία των παιδιών με το σχολείο και αποτελεί την πιο βασική βαθμίδα.
Στο Nηπιαγωγείο μας έχουμε φροντίσει να υπάρχει ένα ασφαλές, οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον, όπου τα παιδιά θα είναι ευτυχισμένα.
Θέλουμε τα παιδιά μας να έρχονται στο σχολείο με χαμόγελο και να φεύγουν με χαμόγελο!
Στο σχολείο μας, κάθε παιδί είναι ΜΟΝΑΔΙΚΟ. Σεβόμαστε τον ρυθμό ανάπτυξής του και την προσωπικότητά του. Στόχος μας είναι να προάγουμε την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης, καθώς και τη συνεργατική μάθηση, στοιχεία που συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενός υπεύθυνου και ενεργού πολίτη.

 

 

nipiagogeio_01

  

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΑΡΓΙΩΝ

  • 28η Οκτωβρίου 
  • 17η Νοεμβρίου 
  • Παραμονή των Χριστουγέννων - 7η Ιανουαρίου 
  • Εορτή των Τριών Ιεραρχών (30 Ιανουαρίου) 
  • Καθαρά Δευτέρα 
  • 25η Μαρτίου 
  • Μεγάλη Δευτέρα - Παρασκευή της Διακαινησίμου 
  • 1η Μαΐου
  • Του Αγίου Πνεύματος

Οι ημέρες αργιών ορίζονται και επανακαθορίζονται πάντοτε από το Υπουργείο Παιδείας.

 

 

 

ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

 

ΑΥΘΟΡΜΗΤΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Στις αυθόρμητες δραστηριότητες τα παιδιά επιλέγουν μόνα τους τις γωνιές, ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους. Η ώρα του ελεύθερου παιχνιδιού είναι πολύ σημαντική, καθώς τα παιδιά μαθαίνουν να συνεργάζονται,να λειτουργούν ομαδικά,να διευθετούν τις μεταξύ τους διαφορές και να θέτουν τους δικούς τους κανόνες στα παιχνίδια που επιλέγουν.

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημιουργούμε το κατάλληλο μαθησιακό περιβάλλον, ώστε τα παιδιά να αγαπήσουν τη γνώση. Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και το παραμύθι, ενθαρρύνονται να μιλούν, να γράφουν και να διηγούνται τις δικές τους ιστορίες.

 

 

 

 

 

 

 

Μέσα από καταστάσεις προβληματισμού, τα παιδιά παρακινούνται να δώσουν τις δικές τους λύσεις. Γινόμαστε μικροί επιστήμονες και πειραματιζόμαστε...

 

 

Δημιουργώντας μικρές ομάδες εργασίας, τα παιδιά ανταλλάσσουν απόψεις, πειραματίζονται, μαθαίνουν να συνεργάζονται και φτάνουν στη γνώση μέσα από τις δικές τους διεργασίες!

 

 

Το Νηπιαγωγείο μας, ένας χώρος πλούσιος σε ερεθίσματα, δίνει τη δυνατότητα στο κάθε παιδί να αυτενεργήσει και να φτάσει στη γνώση με τον δικό του τρόπο, βιωματικά. Ο κήπος μας, πλούσιος σε ερεθίσματα, συντελεί στη φυσική, διανοητική και συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών.

Ήρθε το καλοκαιράκι και εμείς κάναμε μια μεγάλη γιορτή, με χορό και φαγητό,για να ολοκληρωθεί ευχάριστα η σχολική χρονιά.

 

 


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ  


Κατά τη διάρκεια της χρονιάς, πραγματοποιούμε επισκέψεις που έχουν εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Τα παιδιά παρακολουθούν και συμμετέχουν σε προγράμματα και δραστηριότητες που οργανώνονται από ειδικούς, κάθε φορά, παιδαγωγούς.

 

 


ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ


Οι αθλητικές δραστηριότητες που γίνονται στον χώρο του Νηπιαγωγείου μας, όπως και τα μαθήματα κολύμβησης που γίνονται στις εγκαταστάσεις του Ο.Α.Κ.Α., έχουν στόχο να γνωρίσουν τα παιδιά τα οφέλη του αθλητισμού, καθώς ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής.

 

 


ΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΑΣ

Από την όμορφη παρέα μας δεν λείπει η madame Béatrice Vergneault. Στο καθημερινό μας πρόγραμμα εντάσσονται και τα Γαλλικά. Καθώς δίνουμε μεγάλη έμφαση στα ερεθίσματα των παιδιών, φροντίζουμε να δημιουργούμε ένα περιβάλλον θαυμαστό, παράξενο και χαρούμενο, ώστε τα παιδιά να μάθουν Γαλλικά με τον πιο ευχάριστο τρόπο. Έτσι ανακαλύπτουν την ξένη γλώσσα μέσα από δραστηριότητες εξερεύνησης του κόσμου των αισθήσεων. Οι λέξεις που μαθαίνουν σχετίζονται με:

 

• ήχους, τραγούδι
• σχήματα, χρώματα
• κίνηση, μίμηση
• παιχνίδι, χορό


Πόσο μας αρέσει όταν παίζουμε με τη madame Béatrice Vergneault !

 

 

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΑΣ


Η μουσική, πέρα από ένα πρόγραμμα στο σχολείο, είναι ανάγκη για τα παιδιά. Είναι ψυχαγωγία, επικοινωνία, πολιτισμός. Αυτή την ανάγκη τους καλούμαστε να ικανοποιήσουμε καθημερινά στο σχολείο μας. Το παιδί μεγαλώνει,μαθαίνει και είναι χαρούμενο.
Στο Νηπιαγωγείο μας τραγουδάμε, χορεύουμε, ακούμε μουσική, παίζουμε με τη μουσική, μιλάμε με τη μουσική , μαθαίνουμε με τη μουσική. Στόχος του σχολείου μας είναι να έχει κάθε παιδί τη μουσική στην καθημερινή του ζωή σύντροφο και φίλη. Έτσι, μεγαλώνοντας, αντιμετωπίζει ακόμα και τις δυσκολίες της ζωής, με αισιοδοξία και με χαμόγελο. Χαρούμενο παιδί και χαρούμενος άνθρωπος είναι εκείνος που δεν νιώθει μόνος μέσα στον κόσμο, γιατί έχει τη μουσική να του δίνει δύναμη, να ζήσει έντονα και να δημιουργήσει.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ


Στο Νηπιαγωγείο μας υπάρχει δανειστική βιβλιοθήκη για τα προνήπια και τα νήπια.
Στη βιβλιοθήκη του σχολείου μας υπάρχουν επιλεγμένα βιβλία κατάλληλα για την ηλικία τους. Κάθε τμήμα έχει συγκεκριμένη μέρα που δανείζεται ένα βιβλίο. Στην καρτέλα δανεισμού, καταγράφεται ο τίτλος του βιβλίου και η ημερομηνία δανεισμού. Αν θέλει το παιδί, ζωγραφίζει ό,τι του άρεσε περισσότερο από το βιβλίο που διάβασε. Το βιβλίο παραμένει στο σπίτι για μία εβδομάδα και επιστρέφεται στο σχολείο στην ειδική τσάντα.

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ


Θέλοντας να τονίσουμε στα παιδιά τη σπουδαιότητα που έχει το περιβάλλον για τη ζωή μας, μέσα από μικρές καθημερινές πράξεις φροντίζουμε για την προστασία του.
-Στις τάξεις έχουν τοποθετηθεί ειδικά κουτιά για ανακύκλωση χαρτιού και πλαστικού.
-Στην είσοδο του σχολείου έχει τοποθετηθεί ειδική στήλη για την ανακύκλωση μπαταριών (σε συνεργασία με την εταιρεία ανακύκλωσης φορητών ηλεκτρικών στηλών «AΦΗΣ Α.Ε»)

 

  

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ - ΣΧΟΛΕΙΟΥ


Η συνεργασία γονέων και εκπαιδευτικών είναι απαραίτητη τόσο για την πρόοδο,όσο και για την ομαλή ψυχική και συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών. Γονείς και εκπαιδευτικοί έχουν τακτική επικοινωνία μέσα σε ένα κλίμα αμοιβαίου σεβασμού και κατανόησης.

 

ΦΥΛΑΞΗ

 

Με τη λήξη του ημερήσιου προγράμματος, λειτουργεί στο νηπιαγωγείο τμήμα φύλαξης των παιδιών για δύο ώρες. Τα παιδιά, μετά το γεύμα τους, απασχολούνται δημιουργικά μέσω του θεατρικού παιχνιδιού, των εικαστικών και της δραματικής τέχνης.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2016-2017

panelladikes


Θερμά συγχαρητήρια στους αποφοίτους του
σχολικού έτους 2016-2017 για την επίδοσή τους
στις πανελλαδικές εξετάσεις!
Τα αποτελέσματα φαίνονται στον πίνακα που ακολουθεί.

     

Eλληνογαλλική Σχολή
Ουρσουλινών


Νηπιαγωγείο
Τ: 210 6120982
e: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δημοτικό Σχολείο
Τ: 210 8020285
e: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Γυμνάσιο - Γενικό Λύκειο
Τ: 210 6712228
e: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

e: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

     

ursulines


Κάθε στιγμή, παντού

Πρόσβαση στα αρχεία σας από οπουδήποτε
και κοινή χρήση με οποιονδήποτε.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ EMAIL