Εκδήλωση Βράβευσης της Γ΄ Δημοτικού της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών σε Διαγωνισμό

Την Πέμπτη 9 Μαΐου 2019, πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών απονομή των βραβείων στους μαθητές της Γ΄ τάξης για την τρισδιάστατη κατασκευή που δημιούργησαν με τίτλο: «Ένα γράμμα, μια ιστορία…».

 

Η κατασκευή αυτή κατέκτησε την 1η θέση στο 5ο εκπαιδευτικό πρόγραμμα/ διαγωνισμό με θέμα: «Κύπρος-Ελλάδα-Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες» που συνδιοργάνωσαν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, η Πρεσβεία της Κύπρου στην Ελλάδα (Μορφωτικό Γραφείο – Σπίτι της Κύπρου), το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη και με την έγκριση των Υπουργείων Παιδείας Ελλάδας και Κύπρου.


Στο διαγωνισμό πήραν μέρος μαθητές δημόσιων και ιδιωτικών Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας. Βασική επιδίωξη του προγράμματος ήταν, πέρα από την ευαισθητοποίηση σχετικά με το Κυπριακό πρόβλημα, να αποτελέσει εκπαιδευτική «γέφυρα» ανάμεσα στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια και να ενδυναμώσει τη συνεργασία και την επικοινωνία ανάμεσα σε όλες τις κοινότητες του Ελληνισμού. Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν 260 σχολεία όλων των βαθμίδων από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια, περίπου 14.500 μαθητές. Η κεντρική εκδήλωση βράβευσης είχε πραγματοποιηθεί στις 19 Απριλίου 2019 στη Λευκωσία (Αίθουσα Εκδηλώσεων Παγκύπριας Ένωσης Δασκάλων) και παρέστησαν οι δάσκαλοι της Γ’ τάξης κ. Δήμου Σωτηρία και κ. Κυριακαντωνάκης Γεώργιος.

 


Στην εκδήλωση του σχολείου μας παρουσιάστηκε το έργο και όλες οι φάσεις δημιουργίας του, από την αρχική ιδέα έμπνευσης και τη συνδρομή των αρχιτεκτόνων παιδαγωγών κ.κ. Λεωνίδα και Ελίζας Παλαιολόγου, ως την ολοκλήρωσή του. Παρέστησαν οι μαθητές του σχολείου μας αλλά και γονείς της Γ’ τάξης, ενώ η απονομή των βραβείων στους μαθητές έγινε από τη Διευθύντρια του Ομίλου των Λασαλιανών Σχολείων κ. Κανελλοπούλου Σταυρούλα, τη Γενική Διευθύντρια Νηπιαγωγείου-Δημοτικού Ουρσουλινών κ. Πρελορέντζου Δήμητρα και το Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Ουρσουλινών κ. Έψιμο Αλέξανδρο. Την όλη δράση στην οποία συμμετείχαν οι μαθητές και των 3 τμημάτων της Γ’ τάξης, συντόνισαν οι εκπαιδευτικοί Δήμου Σωτηρία, Κυριακαντωνάκης Γεώργιος, Ρένεσης Ιωάννης και Ζωγράφου Στέλλα.


Θερμά συγχαρητήρια σε όλους!

 

dim g taksi 1

 

dim g taksi2

 

dim taksi 3

 

dim taksi 4

 

dim g 6666taksi

 

dim g 55taksi

 

dim gtaksi7

Σχετικά Νέα

Διακρίσεις

16 Νοε 2021

ΔΗΜΟΤΙΚΟ:  Φιλανθρωπική δράση Δημοτικού στο Χαμόγελο του Παιδιού

Διακρίσεις

8 Απρ 2021

Η Ευρώπη… στην Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών!

 

Διακρίσεις

ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΕΝΙΣ Γ΄ & Δ΄ ΤΑΞΗ

Διακρίσεις

Βράβευση των μαθητών της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών στον 13ο Διαγωνισμό «Μαθηματικά & Παιχνίδι»

Διακρίσεις

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟΝ 9ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Διακρίσεις

ΔΗΜΟΤΙΚΟ: ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ