Ποιοί είμαστε


Η  ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΟΥΡΣΟΥΛΙΝΩΝ,  μέλος ενός Παγκόσμιου Οργανισμού, είναι ένα Σχολείο Αρχών, με διεθνή προσανατολισμό, ανοικτό σε όλους, ανεξάρτητα από τις εθνικές, κοινωνικές ή θρησκευτικές καταβολές τους, όπου οι μαθητές μαθαίνουν να συμμετέχουν ενεργά και με ελεύθερο πνεύμα στη μαθησιακή διαδικασία.

Η ευθύνη και ο σεβασμός προς τον εαυτό μας, προς  τους άλλους και το ισχυρό εκπαιδευτικό ήθος χαρακτηρίζουν την πορεία του σχολείου, αποτελώντας το διαχρονικό μας αποτύπωμα στον χώρο της εκπαίδευσης .

Η πίστη στο δυναμικό που κρύβει μέσα του το κάθε παιδί και η προσπάθεια για την ανακάλυψη και την ανάδειξή του, η αναζήτηση της ευτυχίας και της επιτυχίας των μαθητών, αλλά και της  καινοτομίας στην εκπαίδευση, σε συνδυασμό με το πνεύμα διαθεσιμότητας, προσφοράς  και αγάπης για το παιδί καθορίζουν την ταυτότητα της Σχολής.

Επικεντρωνόμαστε στην προετοιμασία των μαθητών μας, ώστε να γίνουν δυναμικοί και υπεύθυνοι πολίτες της Ελλάδας, της Ευρώπης και του κόσμου, πρωταγωνιστές του σήμερα και του αύριο.

Συνεργαζόμαστε με τα άλλα Σχολεία & Πανεπιστήμια του Οργανισμού σε όλο τον κόσμο, με Ιδρύματα  και Φορείς διεθνούς κύρους, διακεκριμένες προσωπικότητες από όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας, με απώτερο σκοπό να εμπνεύσουμε τους μαθητές μας.

Εργαζόμαστε με πνεύμα ομαδικό, επενδύουμε στους εκπαιδευτικούς μας και σε όλο το προσωπικό, στηρίζοντας την εξέλιξη τους.

Συμπορευόμαστε με τα παιδιά, με τους συναδέλφους, με τους γονείς, με τους αποφοίτους και τους φίλους της Σχολής.

Με σταθερό θεμέλιο την  πολύτιμη παρακαταθήκη και  τις αρχές των ιδρυτών μας, αξιοποιούμε τα τελευταία πορίσματα της Παιδαγωγικής και της Επιστήμης γενικότερα, καινοτομούμε και εξελισσόμαστε, με το βλέμμα μας σταθερά στραμμένο στο μέλλον! 

Οι Ουρσουλίνες στον κόσμο

«Δραστηριοποιηθείτε, εντείνετε τις προσπάθειές σας, πιστεύετε, ελπίζετε, προσεύχεστε στο Θεό μ’ όλη σας την καρδιά…»

Πιστές στα λόγια της Ιδρύτριάς τους, οι Αδελφές Ουρσουλίνες συνεχίζουν να απαντούν στο κάλεσμα του Κυρίου και να υπηρετούν το συνάνθρωπο μέσα από την εκπαίδευση και τη φιλανθρωπική δράση. 

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

Οι Ουρσουλίνες στην Ελλάδα

Αποστολή τους, η Εκπαίδευση!

Η Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών, σήμερα, Νηπιαγωγείο,Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο, για αγόρια και κορίτσια, νιώθει την υπερηφάνεια και την ευθύνη μιας παράδοσης τριακοσίων χρόνων στην Εκπαίδευση, στην εκπαίδευση των Ελληνοπαίδων.

Λίκνο των Ουρσουλινών στην Ελλάδα, η Νάξος. Στα 1630 οι Ιησουίτες μοναχοί, έχοντας ήδη ιδρύσει στο νησί ένα σχολείο για τα αγόρια, απευθύνονται στις Ουρσουλίνες, για να δημιουργηθεί ένα σχολείο για τα κορίτσια.Έτσι με την προτροπή των Ιησουιτών και με την προστασία της Γαλλίας, οι Ουρσουλίνες ιδρύουν το Μοναστήρι τους στη Νάξο στα 1670 και αρχίζουν το εκπαιδευτικό τους έργο. 

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ