ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ

Μήνυμα Γενικών Διευθυντών

Το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό όλων των βαθμίδων της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών και οι Γενικοί Διευθυντές τους, σας καλωσορίζουμε στην εκπαιδευτική μας κοινότητα.

Η Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών είναι το παλαιότερο ξένο σχολείο, με συνεχή παρουσία στην Ελλάδα από το 1670, δηλαδή με 350 και πλέον χρόνια προσφοράς στη μόρφωση και στην αγωγή των παιδιών και των νέων. Ανήκει στον Παγκόσμιο Οργανισμό των σχολείων των Ουρσουλινών και από το 2017 αποτελεί μέλος του Εκπαιδευτικού Οργανισμού La Salle Ελλάδας.

Ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ένα ελληνικό σχολείο με διεθνή προσανατολισμό, που εξελίσσεται συνεχώς διατηρώντας την ιστορία και τις αρχές του.Το Σχολείο μας προσφέροντας ένα υψηλής ποιότητας πρόγραμμα σπουδών με επίκεντρο τον μαθητή, στοχεύει τόσο στην παροχή γνώσης, όσο και στην ανάπτυξη της προσωπικότητας και των δεξιοτήτων των μαθητών του. Με αυτόν τον προσανατολισμό, παρακολουθεί την επικαιρότητα και προσκαλεί τον μαθητή σε παιδαγωγικές, επιστημονικές, περιβαλλοντικές, αθλητικές, πολιτιστικές και φιλανθρωπικές δράσεις. Μέσω αυτών των δράσεων επιτυγχάνει την ολόπλευρη διαμόρφωση της προσωπικότητας του μαθητή καθώς και την καλλιέργεια συλλογικής και οικουμενικής συνείδησης. Παράλληλα, ενθαρρύνει τη συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα, ομίλους, συνέδρια, πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς, ενισχύοντας το πνεύμα της συνεργασίας καθώς και της ευγενούς άμιλλας. Στη δυναμική αυτή εξελικτική πορεία, οι μαθητές της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών έχουν ως πολύτιμο αρωγό το εξαιρετικά υψηλό επίπεδο των ξένων γλωσσών, Γαλλικών και Αγγλικών, αλλά και την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών: ηλεκτρονικές πλατφόρμες, εκπαιδευτικά λογισμικά, βιωματικές δραστηριότητες κεντρίζουν το ενδιαφέρον των μαθητών για την εκπαιδευτική πράξη.

Όλοι εμείς, στην Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών στοχεύουμε σε ένα σχολείο το οποίο είναι πρωτοπόρο και καινοτόμο, ανοιχτό στον κόσμο, ανοιχτό στις προκλήσεις και στις αλλαγές. Έχοντας το βλέμμα μας πάντα στο μέλλον, συμβαδίζοντας με τις απαιτήσεις της εποχής, εξελισσόμαστε ανανεώνοντας κάθε πτυχή των προσφερόμενων υπηρεσιών μας. Ο παιδαγωγικός σχεδιασμός μας εστιάζει σε τρεις βασικούς πυλώνες: Εκπαιδεύω σημαίνει αγαπώ, Εκπαιδεύω σημαίνει συνεργάζομαι, Εκπαιδεύω σημαίνει ενδιαφέρομαι για την όλη προσωπικότητα του παιδιού, άρα και για την πνευματική του συγκρότηση και εξέλιξη. Με βάση αυτές τις αρχές σμιλεύουμε ένα σχολείο,  οι εκπαιδευτικοί του οποίου μοιράζονται με τους γονείς το κοινό όραμα της παιδείας των μαθητών, το υπηρετούν με δέσμευση, με τη χαρά της προσφοράς και της δημιουργικότητας, συνεργαζόμενοι αρμονικά. Ένα σχολείο που τα μέλη της κοινότητάς του, εμπνέουν με το παράδειγμά τους και φροντίζουν παράλληλα την αυτοβελτίωσή τους, την προσωπική τους επιμόρφωση και ανάπτυξη.

Το απολυτήριό μας, αναγνωρισμένο διεθνώς ως πιστοποίηση ενός Εκπαιδευτικού Οργανισμού με παγκόσμια εμβέλεια, αποτελεί εγγύηση για την ποιότητα της παιδείας και του χαρακτήρα του αποφοίτου μας.

Η επικοινωνία μας περνάει πλέον σε νέο επίπεδο με διαδραστικότητα και νέες δυνατότητες φιλικές προς τον χρήστη. Σε αυτό το πνεύμα και με μεγάλη χαρά, σας παρουσιάζουμε τη νέα και ανανεωμένη ιστοσελίδα του Σχολείου μας. Περιηγηθείτε ελεύθερα & εξερευνήστε τις προσφερόμενες λειτουργίες: νέες και ήδη υπάρχουσες.

Σας καλούμε να πορευτείτε μαζί μας σε αυτή τη νέα εποχή!

 

Οι Γενικοί Διευθυντές

Νηπιαγωγείου-Δημοτικού, Γυμνασίου-Λυκείου

Δήμητρα Πρελορέντζου, Βασίλειος Σπυρογιάννης