ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΙΤΙΣΗΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ-ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ-ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΙΤΙΣΗΣ

 

Αγαπητοί γονείς,


Έπειτα από την  επιτυχή οργάνωση του προγράμματος σίτισης το σχολικό έτος 2022-2023, το Σχολείο μας και ο Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, που δημιουργεί τα μενού και επιβλέπει τη συνολική διαδικασία (catering-κουζίνα), κ. Βασίλειος Κατσίλας, θα ήθελαν να σας εκφράσουν τον ενθουσιασμό τους για τον θετικό αντίκτυπο που είχε στις διατροφικές συνήθειες και τη γενική ευημερία των μαθητών μας.

Ένα από τα πιο σημαντικά επιτεύγματα του έργου είναι η αξιοσημείωτη αύξηση της ποικιλίας των φαγητών που απολαμβάνουν τώρα οι μαθητές. Μέσω των προσεκτικά σχεδιασμένων μενού και της εισαγωγής διαφορετικών πιάτων, ενθαρρύνονται να εξερευνήσουν και να απολαύσουν νέες γεύσεις που μπορεί να μην τις είχαν βιώσει στο σπίτι. Με μεγάλη χαρά τους βλέπουμε να αγκαλιάζουν αυτές τις γαστρονομικές περιπέτειες με ενθουσιασμό και ανοιχτά μυαλά.

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του έργου μας ήταν η εστίασή μας στη μεσογειακή διατροφή. Αντί να διδάσκουμε απλώς για αυτό στη θεωρία, έχουμε παράσχει μια βιωματική προσέγγιση μάθησης. Ενσωματώνοντας πιάτα εμπνευσμένα από τη Μεσόγειο στα καθημερινά τους γεύματα, οι μαθητές όχι μόνο κατανοούν τις αρχές αυτής της υγιεινής διατροφής αλλά και εσωτερικεύουν την αξία της μέσω των γευστικών τους βιωμάτων που ανοίγει τη βεντάλια των γεύσεών τους.

Καθώς προσβλέπουμε στο επόμενο έτος, ανοίγονται μπροστά μας δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης και βελτίωσης. Παραμένουμε προσηλωμένοι στην καλλιέργεια ενός θετικού και ευαισθητοποιημένου περιβάλλοντος για τους μαθητές μας και στη διερεύνηση καινοτόμων τρόπων για να επεκτείνουμε τους γαστρονομικούς τους ορίζοντες, ενώ παράλληλα προάγουμε τη συνολική ευημερία τους.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεχή υποστήριξη και τη συνεργασία σας σε αυτό το ταξίδι προς την καλύτερη διατροφή και προς έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής για τους μαθητές μας. Μαζί, μπορούμε να τους ενδυναμώσουμε με τις γνώσεις και τις συνήθειες που χρειάζονται για να ζήσουν πιο ευτυχισμένες, και υγιείς ζωές.


Σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι!


Με εκτίμηση


  Η Γενική Διευθύντρια                                                                          Ο Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Δήμητρα Πρελορέντζου                                                                           Βασίλειος Ε. Κατσίλας PhDc

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΜΕΝΟΥ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΙΤΙΣΗΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ