Οι Όμιλοι

 

 

 

Στη Σχολή μας, οι μαθητές δεν κατακτούν μόνο γνώσεις, αλλά ταυτόχρονα δρουν, με αποτέλεσμα να βιώνουν το Σχολείο…αλλιώς!!!

Μέσω των Ομίλων, τα παιδιά ανακαλύπτουν τα ταλέντα τους, εμπνέονται, συνεργάζονται, επικοινωνούν δημιουργικά και διασκεδάζουν!

Ο Μουσικός Όμιλος, που απευθύνεται και μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου,  στοχεύει στη σύσταση μιας σχολικής πολυφωνικής χορωδίας που θα συμμετέχει στις εορτές και τις εκδηλώσεις της Σχολής, σε πανελλήνιους διαγωνισμούς Χορωδιών αλλά και σε διαγωνισμούς solo τραγουδιού. Οι μαθητές θα παίρνουν μέρος στις γιορτές και εκδηλώσεις του σχολείου και θα έρχονται σε επαφή με τον κόσμο της μουσικής.

Ο Επιχειρηματικός Όμιλος προβλέπει την ίδρυση και λειτουργία μιας μαθητικής εικονικής επιχείρησης. Οι μαθητές ετοιμάζουν και υποβάλλουν το δικό τους επιχειρηματικό σχέδιο, με σκοπό να υλοποιήσουν όλα τα επίπεδα λειτουργίας μιας σύγχρονης επιχείρησης. Έτσι τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν σημαντικές κοινωνικές, διοικητικές και επικοινωνιακές δεξιότητες.

Στον Ρητορικό Όμιλο, οι μαθητές προπονούνται στα ρητορικά αγωνίσματα, που περιλαμβάνουν τους διττούς λόγους, τον αυθόρμητο λόγο, τον προτρεπτικό λόγο και την εκφραστική ανάγνωση. Μ’ αυτόν τον τρόπο, εξοικειώνονται με την παραγωγή άρτιου γραμματικά και αισθητικά λόγου, πάντα μέσα στο πλαίσιο των εκάστοτε κανόνων. Ο Όμιλος στοχεύει στην εξάσκηση των μαθητών στον προφορικό λόγο, στην καλλιέργεια της κριτικής σκέψης και των κοινωνικών δεξιοτήτων. Τέλος, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στους Ρητορικούς Αγώνες του Υπουργείου Παιδείας.

Ο ‘Ομιλος Σύγχρονου – Μοντέρνου Χορού βασίζεται στην τεχνική του κλασικού μπαλέτου, όμως εστιάζει και στην προσωπική ερμηνεία του χορευτή.  Οι μαθητές ενθαρρύνονται στην ελευθερία της κίνησης και την χορευτική έκφραση, αφού μπορούν να εκφράσουν τα συναισθήματά τους ελεύθερα. Ο ‘Ομιλος θα συνδυάζει την κίνηση με τη μουσική, τον χορό με την έκφραση συναισθημάτων και ιδεών, τη δημιουργία μέσα από την άσκηση με τον ρυθμό και τη συμμετοχή σε μαθητικές αγώνες με  τη διάκριση.

Ο Θεατρικός Όμιλος στοχεύει να καλλιεργήσει στους μαθητές τη θεατρική παιδεία, μέσω της επεξεργασίας νοημάτων και αξιών, της συνεργασίας, τον διάλογο, τον σεβασμό στο διαφορετικό, την εκφραστική δύναμη, τη φαντασία και τη δημιουργικότητα. Με αυτόν τον τρόπο, δίνεται η ευκαιρία στους μαθητές να εκφραστούν δημιουργικά μέσω της τέχνης του θεάτρου, μέσα από αυτοσχεδιασμούς και θεατρικά παιχνίδια, να έρχονται σε επαφή με σημαντικά έργα της ελληνικής και ξένης δραματουργίας και να επικοινωνήσουν και να εργαστούν ομαδικά, με απώτερο στόχο το στήσιμο μιας θεατρικής παράστασης, η οποία παρουσιάζεται στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

Ο Περιβαλλοντικός Όμιλος εντάσσεται στο πλαίσιο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος και να επαναπροσδιορίσουν τη στάση τους απέναντι στο περιβάλλον. Παράλληλα, μπορούν να συμμετάσχουν σε δράσεις, όπως η συμμετοχή σε περιβαλλοντικά δίκτυα, οι πανελλήνιοι θεματικοί διαγωνισμοί, η οργάνωση εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, την Παγκόσμια Ημέρα Δασών, η ανακύκλωση και ο διαχωρισμός  των απορριμμάτων, η  καλλιέργεια αρωματικών φυτών σε χώρο του σχολείου μας, οι δεντροφυτεύσεις, οι επισκέψεις σε Κέντρα Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Ο Όμιλος Ρομποτικής έχει ως στόχο την εξοικείωση των μαθητών με την επιστήμη και την τεχνολογία με βιωματικό τρόπο, μέσα από την κατασκευή και τον πειραματισμό και, παράλληλα, την ανάπτυξη της δημιουργικότητἀς τους. Ο Όμιλος δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να μάθουν να εργάζονται σε ομάδες και να αναπτύσσουν την κριτική σκέψη τους, να κατανοούν τις απλές και σύνθετες μηχανές, τη λειτουργία τους και να τις προγραμματίζουν, να σκέφτονται αλγοριθμικά και να αναπτύσσουν χρήσιμες επαγγελματικές δεξιότητες, όσο και αξίες ζωής που κάνουν την καινοτομία το καλύτερο μέσο για την απόκτηση της γνώσης. Μέσω της εκπαιδευτικής ρομποτικής, τα παιδιά μαθαίνουν να κατασκευάζουν και να προγραμματίζουν ρομπότ, μένοντας συνεχώς ενημερωμένα για τις τρέχουσες τεχνολογικές εξελίξεις.

Ο Όμιλος Διαδικτυακού Πολυθεματικού Ραδιοφώνου έχει στόχο να βοηθήσει τους μαθητέςνα ενισχύσουν τη δημιουργικότητα και τη συνεργασία τους καθώς και να αποκτήσουν γνώσεις  που αφορούν στον τρόπο λειτουργίας του ραδιοφώνου. Έτσι θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν δεξιότητες σχεδιασμού και υλοποίησης μιας ραδιοφωνικής εκπομπής, επεξεργασίας ήχου και μετάδοσης μέσω του διαδικτύου. Επιπλέον, θα υπάρχει συνεργασία με το Μαθητικό Διαδικτυακό Ραδιόφωνο European School Radio τουΠανελλήνιου Σχολικού Δικτύου  και του Υπουργείου Παιδείας.

Το TaeKwonDo  είναι μια από τις αρχαιότερες και δημοφιλέστερες πολεμικές τέχνες. Αποτελεί το εθνικό σπορ της Κορέας και, παράλληλα,  έναν τρόπο ζωής για τον Κορεάτικο λαό για περισσότερα από 2000 χρόνια. Βασικές αρχές του Tae Kwon Do είναι η πειθαρχία, ο σεβασμός, η αυτοσυγκέντρωση και το “ευ αγωνίζεσθαι”. Οι αρχές αυτές βοηθούν το άτομο να αποδώσει σωματικά και πνευματικά, γι’ αυτό και καλλιεργούνται συνεχώς στην προπόνηση από αυτούς που ασκούν το άθλημα.

Ο Όμιλος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης δίνει την ευκαιρία για εκτόνωση και χαλάρωση των μαθητών με τη διεξαγωγή αγώνων πρωταθλήματος μεταξύ των μελών του Ομίλου και τη  συμμετοχή του σε τουρνουά ping-pong (επίσημα ή φιλικά). Επίσης, βοηθά τους μαθητές να γυμνάσουν το σώμα τους, να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους, να εξασκηθούν στην  άμεση λήψη αποφάσεων και την ταχύτητα εκτέλεσής τους και να συμμετάσχουν σε διασχολικούς μαθητικούς αγώνες. 

Από το σχολικό έτος 2020-21, εγκαινιάζουµε συνεργασία για τους µαθητές της Σχολής μας µε τον ιστορικό Ιστιοπλοϊκό Όµιλο Πειραιά (Ι.Ο.Π.) µε σκοπό να δώσουµε την ευκαιρία στα παιδιά µας να γνωρίσουν από κοντά τις οµορφιές της θάλασσας και να µάθουν τα µυστικά της. Μέσα από αυτό το ιδιαίτερο άθληµα, τα παιδιά θωρακίζονται με κατάλληλα σωματικά και ψυχικά προσόντα, όπως η λελογισμένη τόλμη, η αυτοβοήθεια, το ομαδικό πνεύμα, η ανταγωνιστικότητα, η θέληση για διάκριση, η αντοχή σε αντίξοες συνθήκες, η καλή φυσική κατάσταση κ.λ.π. Παράλληλα, διδάσκονται την τάξη, την αξία της πειθαρχίας, την υπευθυνότητα, την καθαριότητα και εξασκούνται στην ταυτόχρονη επεξεργασία πληθώρας πληροφοριών.

Σας ενηµερώνουµε ότι από το σχολικό έτος 2020-21  για τους µαθητές της Σχολής μας εγκαινιάζουµε συνεργασία µε τον ιστορικό Ιστιοπλοϊκό Όµιλο Πειραιά (Ι.Ο.Π.) µε σκοπό να δώσουµε την ευκαιρία στα παιδιά µας να γνωρίσουν από κοντά τις οµορφιές της θάλασσας και να µάθουν τα µυστικά της.

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς, ένας εκ των παλαιότερων στην Ελλάδα με 83 χρόνια ζωής, γνωστός και ως ο Όμιλος των Ολυμπιονικών με οχτώ (08) Ολυμπιονίκες, συνεχίζει κάθε χρόνο να έχει αθλητές με Πανελλήνιες, Ευρωπαϊκές και Παγκόσμιες νίκες. Παράλληλα στον χώρο της εκπαίδευσης της Ιστιοπλοΐας διδάσκει το άθλημα σε περισσότερους από 300 αθλούμενους όλων των ηλικιών ετησίως.

Μέσα από αυτό το ιδιαίτερο άθληµα, τα παιδιά θωρακίζονται με κατάλληλα σωματικά και ψυχικά προσόντα, όπως η λελογισμένη τόλμη, η αυτοβοήθεια, το ομαδικό πνεύμα, η ανταγωνιστικότητα, η θέληση για διάκριση, η αντοχή σε αντίξοες συνθήκες, η καλή φυσική κατάσταση κ.λ.π. Παράλληλα διδάσκονται την τάξη, την αξία της πειθαρχίας, την υπευθυνότητα, την καθαριότητα και εξασκούνται στην ταυτόχρονη επεξεργασία πληθώρας πληροφοριών.

Η  Σχολή μας, σε συνεργασία με τον  Ιστιοπλοϊκό Όµιλο Πειραιώς, προσφέρουν ένα ετήσιο πρόγραµµα βασικής εκµάθησης της ιστιοπλοΐας. Το πρόγραµµα θα λειτουργήσει για όλη την σχολική χρονιά (Οκτώβριος-Μάιος) .

Επισηµαίνουµε ότι η τιµή αυτή είναι ειδικά διαµορφωµένη μόνο  για τους µαθητές του σχολείου µας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Θα υπάρχει λεωφορείο για την μεταφορά των μαθητών του ομίλου στις εγκαταστάσεις του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιά  με μικρή επιπλέον επιβάρυνση.

Το τµήµα θα προπονείται κάθε Σάββατο 09:30 µε 11.30 (αρχής γενοµένης από τον Οκτώβριο) από επαγγελµατία προπονητή του Οµίλου. ‘Οσοι επιθυμούν, με μια επιπλέον επιβάρυνση των 20€, μπορούν προπονούνται και τις Κυριακές στα τμήματα των ακαδημιών του Ι.Ο.Π.  Επίσης ο  Ιστιοπλοϊκός Όµιλος Πειραιώς, μπορεί να σας παρέχει, έναντι 80€ ανά νέο αθλητή, ένα σωσίβιο και ένα lycra για το πρώτο του ξεκίνημα με εκτύπωση του σήματος του σχολείου σας επάνω. Δεν θα χρειαστεί οι µαθητές να προµηθευτούν κανένα εξοπλισµό, ενώ κάποιο άλλο κόστος δεν υπάρχει.