Ζώνη απογευματινών δραστηριοτήτων

 

Το σχολείο μας προσφέρει απογευματινά προγράμματα σε καθημερινή βάση, τα οποία ξεκινούν αμέσως μετά τη λήξη του βασικού Ωρολογίου Προγράμματος, στις14:05 και λήγουν στις 16:30. Υπάρχει η δυνατότητα επιλογής μίας ώρας ή δύο ωρών, ανάλογα το προσφερόμενο πρόγραμμα.

Α. Τμήματα απογευματινής μελέτης

Η απογευματινή μελέτη παρέχεται σε όλες τις τάξεις του δημοτικού και στόχο έχει την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων των μαθητών σε συγκεκριμένο χρόνο. Παράλληλα, στοχεύει να καλλιεργήσει στους μαθητές δεξιότητες διαχείρισης χρόνου, τεχνικές κατανόησης και εμπέδωσης, συνέπειας στις υποχρεώσεις τους και αυτοδιαχείρισης καθηκόντων.

Έμπειροι εκπαιδευτικοί συνεργάζονται με τους βασικούς δασκάλους του πρωινού προγράμματος σε τμήματα μικρού αριθμού μαθητών. Επιπλέον, παρέχεται εξατομικευμένη βοήθεια σε μαθητές που το χρειάζονται μέσα στο πλαίσιο της ομάδας.

Η απογευματινή μελέτη ξεκινάει την πρώτη ημέρα του σχολικού έτους και λήγει την τελευταία. Υπάρχει η δυνατότητα επιλογής μίας ή δύο ωρών.

Στην Α΄ και Β΄ τάξη η μελέτη αφορά στα καθήκοντα του ελληνικού προγράμματος και στις δύο διδακτικές της ώρες.  Από τη Γ΄ ως τη Στ΄ τάξη, η πρώτη ώρα μελέτης αφορά στα καθήκοντα του ελληνικού προγράμματος, ενώ η δεύτερη ώρα αφορά αποκλειστικά στη μελέτη γαλλικών.

Β. Όμιλοι δραστηριοτήτων

Το Σχολείο μας λαμβάνοντας υπόψη τη σύγχρονη εκπαιδευτική πραγματικότητα και αναγνωρίζοντας την αξία της παροχής μιας ολοκληρωμένης εκπαίδευσης, η οποία  προωθεί τη γνωστική, συναισθηματική και σωματική ανάπτυξη, παρέχει τη Ζώνη Απογευματινών Δραστηριοτήτων. 

Στόχος μας είναι οι μαθητές να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, να εκφραστούν,  να καλλιεργήσουν τα ταλέντα τους  και να ανακαλύψουν νέα, μέσα από τα προσφερόμενα προγράμματα.

Mε τη συμμετοχή στους ομίλους δραστηριοτήτων ενισχύεται η κοινωνικοποίηση των παιδιών, η ικανότητα για συνεργασία, το ομαδικό πνεύμα, τονώνεται η αυτοπεποίθηση.

Αθλητικοί όμιλοι

Κολύμβηση
Στίβος
Handball
Kung Fu
Ρυθμική και ενόργανη γυμναστική με στοιχεία ακροβατικής
Πινγκ πονγκ
Καράτε
Ποδόσφαιρο
Μπάσκετ
Μοντέρνος χορός

Πολιτιστικοί όμιλοι

Δημοσιογραφική ομάδα
Εικαστικά
Γαλλικός πολιτισμός
Θεατρικό παιχνίδι στα Γαλλικά
Χορωδία
Σκάκι
Ορχήστρα

Επιστημονικοί όμιλοι

Ρομποτική
Αρχιτεκτονική
Μαθηματικός όμιλος